Äntligen fredag!

Vilket härligt vårväder ute!. Jag som lovat mig själv en 18-hålare imorgon + LIF på eftermiddagen. det blir inte lite kallt det. I eftermiddag och kväll ska jag och barnen ut och slå på rangen om inte fingrarna trillar av i kylan. Därefter tar vi pizza hos morsan och farsan på Trotteslövsgatan. Ska bli roligt att se hur slagen sitter för Herman och Hedda idag, för mig själv också för den delen. Idag tränar jag bara järn-8:or tror jag.

Nu avslutar jag i skolan och går hem!

Dagens låttips: Ozzy Osbourne - Let me hear you scream

Golfkurs

Igår var det Hermans första kurs i den ädla uthållighetssporten golf. Det visade sig tydligt att han måste ha nya längre klubbor. Som tur var fick hanlåna av Wibbe som också var där. Tack Wibbe! Man såg direkt vilken skillnad i längd det blev på slagen. Jag och pappa Wiberg fick oss ett gott skratt när vi lyssnade på killarna på greenen.

En kille frågade en annan:
- Hur gammal är du egentligen?
Den andra killen svarade:
- Jag är 12 ska snart fylla 13.
Den första killen replikerade med följande klassiker:
- Jag tycker jag känner igen dig. Har du varit med i en 70-talsfilm?

Hade detta varit sant hade ju killen varit ca. 40 år idag och ändå varit med i juniorträning inte dåligt.

Idag var vi och simmade med barnen i skolan. Det var livräddning på programmet. Herman tränar fotboll och Hedda tar det lugnt efter att ha varit uppe hos Werners och fikat i eftermiddag. Jag blev lite avundsjuk och stack och köpte tre chokladbollar och körde ner till svärmor och svärfar och drack kaffe. Svärfar skulle börja banta sa han eftersom hans syster och svärmor tyckte att han åt för mycket. Detta tror jag inte så mycket på! Farsan hade ringt sin brorsa Kenneth så nu bär det av till Haverdal snart och köpa lite golfgrejor.

Dagens låttips: Farsans val idag: Flamingokvintetten - Små nära ting

Handboll

Idag var det skolhandbollscup i Sunnerbohallen som Ljungby handbollsklubb anordnade som vanligt på ett kanonbra sätt. Min klass kom trea och fyra. Ett bra resultat tycker jag då det ena laget bara förlorade en match! Detta vore något som Innebandyklubben skulle ta efter och anordna något liknande för att värva spelare i de yngre åldrarna på ett lätt sätt. Annars har det varit tvätt och lite eftermiddagsvila idag. Skönt att man inte är fotbollstränare när man tänker på den hagelskur som damp ner i eftermiddags. Idag var Hanna och lekte med Hedda och de hade det väldigt kul som vanligt och avslutade med ett gemensamt vårskrik på balkongen.

Dagens låttips: The Ark - Have you ever heard a song

Lite tid över

Har precis rättat klart lite matteböcker och delat in lagen inför handbollsturneringen imorgon. Hoppas vi vinner såklart. Det viktigaste är ju inte att delta utan att vinna eller hur?? Nädå, bara vi har roligt så blir det bra. Herman var igår sugen på golf så i eftermiddag går bilen lätt ut till banan med barnen och mig. Wiberg gjorde som vanligt inte mycket på jobbet utan ringde mig och pratade golf. Det vore ju roligt om Gustav också började så kunde Herman och han spela kanske.

Dagens låttips: The Ark - Superstar

Landeryd borta

Seriepremiär för Herman i fotbollen idag borta mot Landeryd. Klassisk resa, nästan 10 mil enkel resa för att spela fotboll när man är 11 år. Hur tänker de som lagt upp serierna? Ljungby började bäst men sedan tog Landeryd över och ledde i paus med 3-0. Ekan och Uffe tog till orda i paus och killarna bet ifrån bättre i andra och skapade mycket mer. Gott att se inför framtiden. Herman var lite darrig i första halvlek men i andra storspelade han.

Själv fick jag en god glass av en stor Zlatananhängare vid sidan av planen. Tänk att det finns sådana riktiga karlar i alla fall! Äter och scoutar samtidigt.
Profile picture

Ann var med Hedda på golfupptakt på klubben. Hedda tyckte det var kul med golf idag med, kors i taket. Vi kanske har hittat något för henne, det vore roligt. Nu ser jag fram emot att se en film ikväll, det är verklig söndagsavkoppling.

Dagens låttips: Backyard babies - Everybody Ready?

Vecka 17 och golf

Golfsäsongen har börjat på allvar och jag har betalat in avgiften. Spelade 18 hål med K och Werner förra söndagen. Gick 3 över första men orkade inte in, 7 över andra nio. Totalt 80 slag. I torsdags sög det i golftarmen igen och jag gick en runda på niohålsslingan. Den tog bara 1h och 20min, perfekt efter jobbet. Under hela veckan har jag försökt att bearbeta Herman att hänga med ut på banan och i fredags stack vi ut och spelade 5 hål på niohålsbanan. Efter några hål kom han riktigt igång och tyckte det var ganska kul förutom på greenerna där många slag gavs bort. I lördags förmiddag åkte jag och barnen till rangen och slog lite. Bollautomaten var sönder så Folke fick komma och försöka fixa den men det gick inte men vi fick bollar ändå eftersom han hade nycklar så han kom in i maskinen. Herman filade på sin sving, den sitter väldigt bra måste jag säga. När han provade min Ping-putter istället för sin puttade han betydligt bättre. Där ser man vad materialet kan göra verkligen. Hoppas han får en nytändning för golf nu när golfträningen börjar på onsdag 18.15. Hedda slog med J-9 och gjorde det bra tycker jag. Envis som synden är hon ju så hon slår och slår. Det viktigaste för henne just nu är att lära sig att träffa bollen vilket hon oftast gör och att känna att hon är duktig på någon idrott vilket hon aldrig fått känna innan. Hennes träning börjar idag söndag. Herman skulle också varit med på denna men han har seriepremiär i fotbollen borta mot Landeryd. Hoppas det går bra. På eftermiddagen igår ändrade vi om i Hermans rum och satte in hans nya möbler som vi köpte på Jysk förra helgen. Vilket rum han fick plötsligt.
I måndags var vi i Ullared och shoppade. Efter blandad kompott i vagnen blev notan som vanlig ganska så stor. Hedda tyckte det bästa med resan var att äta chicken nuggets på Burger King innan vi skulle åka hem.

Dagens låttips: Alice Cooper-I'm eighteen (en riktig fena på golf samt musik)


RSS 2.0