Så jävla skönt!

Match igår mot Hovmantorp och vi vann med 3-2. Härligt att se killarna så hungriga och kämpande för varandra. Vi har en härlig lagkänsla i vårt lag. Toppar igår tyckte jag var Boris i mål som gjorde sin bästa match för säsongen, Odén som var felfri på backen och vågade gå framåt också. Tycker hela vårt försvarsspel var bättre igår, alla backar gjorde bra ifrån sig och markerade nära sina motståndare och försökte spela enkelt. Herman hade ont i armen och var tveksam till spel efter sprutan men eftersom det inte fanns någon mer att ringa in så testade han och han glömde bort det, precis som jag trodde. Forwards som utmärkte sig lite mer än övriga tyckte jag var Gustav Svensson för sina två riktigt snygga och matchavgörande mål, Linsen som sliter hårt men han måste passa bollen lite tidigare, Fabbe för sitt eviga slit och Elias som blivit mycket bättre på att titta upp och blivit starkare i närkamperna. Fortsätter vi såhär är det inte omöjligt att det ramlar in någon poäng till innan våren är här.

På tal om våren, lite grönt gräs vore inte fel att få se nu eller vad tycker du Wiberg? Sitta på stugaltanen istället för -16 grader.

Igår var Anns föräldrar här uppe. Gubben var hur pigg som helst. Ann hade lagat Thaigryta, den är godare än någon restaurants faktiskt.

Idag smäller det: Troja - Leksand 16.00  Mitt tips tyvärr 2-7, men med hjärtat 4-1.
Hoppas på 2345 personer som ska se och höra de där blåvita dårarna som skriker Leksand på småländska!

Dagens låttips: OZZY - Miracle man ( passar både igår och idag )


Bra träning igen

Återigen en bra träning. Har vi lika bra träningar som idag och i onsdags så kommer vi så småningom att skörda poäng i serierna. Killarna löper hårdare och passningarna sitter bättre. Idag tränade vi lite på att bli tuffare framför vårt eget mål och jag sa till dem att en arm i ryggen gör inget ibland. Det är dags för det nu, vi måste stå upp för vår målvakt även om vi inte ska spela fult.

Match imorgon mot Hovmantorp kl.10.30 i Sunnerbohallen. Välkomna dit!!Jag tror att vi kommer närmare än förra gången. Kom och köp på vårt underbara kaffebord, stans billigaste det kan jag lova!

Ikväll blir det På spåret och sedan nya Wallander,skönt!

Annars laddar man inför att slå dalmasarna en gång till på söndag. Hoppas Grand-Pierre är med och missar lite tacklingar och slår knähöjdspass.

Dagens låttips: ( passar inför morgondagen ) OZZY- Shot in the dark


Förvånad och lycklig!

Leksand-Troja och i skrivande stund 2-5. Helt otroligt bra, särskilt kul att kunna slå de där dalmasarna, särskilt gnällspiken Nordström. Synd man inte kollade på matchen men var på innebandyträning med killarna. Dagens träning var kanon, de kämpade och allt blev mer matchlikt.

Idag åt jag en god semla. Tycker att Växjöbagarns är godast. Det är svårt att leva upp till det nya sunda livet. Idag fick man äntligen tid att sova lite middag också, är det skönt eller?

Dagens låttips: OZZY - Goodbye to romance ( alt. idag Goodbye to Leksand)


Vi i 5:an

Denna klassiker! Stensbergskolan mötte Sandsbro i kvartsfinal. Oscar och Matilda var suveräna. Herman var sk. expert inom samhälle och fick hjälpa till på frågan om vad Fk är förkortning för och vad dagis heter med ett finare ord. Han kunde detta och svarade det klassiska: " På A svarar vi försäkringskassan och på B svarar vi förskola." Tävlingen var i matsalen på Stensbergskolan och den var nästan fylld. Till slut blev ställningen 19-17, tror jag. Nu blir det semi nästa torsdag mot Torpa eller ett annat Sandsbrolag.

Jag håller på att bli tokig på telefonen hemma. Det minskar ju inte precis när man ringer upp och pratar och den man pratar med är helt puckad och till slut lägger på trots att jag var helt lugn och vänlig! Nu återstår bara att gå ner till Teliabutiken, där är de i alla fall trevliga.

Sista ordet idag: Troja måste agera NU!!

Dagens låttips: OZZY - Bark at the moon

Studiedag

Helt okej studiedag idag. Presentation av en IT-fortbildning som ska bli kul att gå och sedan presenterade vi 50-årsjubileumet. De tyckte visst vi varit duktiga men det återstår mycket arbete. Själv måste jag börja redan i denna vecka. Sitter precis och laddar för troja-borås. Tror att vi vinner detta rätt lätt idag trots att vi inte vunnit på 7-8 matcher mot dem. Hedda ska ner och simma och tror det eller ej hon har gjort hela veckans läxor tillsammans med farmor idag. Tänk vad fint det kan gå ibland.

Nu blir det en näringsriktig kvällsmat: Rostat med kaviar!

Dagens låttips: Ozzy - Mama I'm coming home


Hovshaga-Ljungby

Precis kommit hem från matchen i Växjö. Blev tyvärr förlust med 8-2 men siffrorna var lite missvisande. Killarna gjorde en bra match och gav aldrig upp. Skapade hela tiden chanser. Det vänder snart! Jag har varit lite lat de senaste dagarna och inte skrivit, man kan ju inte vara på topp jämnt. Avslutade veckan med att köpa lite aktier i ryskt jordbruk, ska bli kul att följa. Jag läser om wibergs bravader i backen, jag tror att jag ska boka en skidresa nästa år. Imorgon är det studiedag, kan ibland bli väldigt tråkigt. Ny vecka betyder ny musikgrupp och denna vecka ska ni få lyssna på Ozzy, denna legend!

Troja gjorde ju en fenomenal vändning i Karlskoga. Mattias Nilsson hade visst varit enormt bra. Ge honom ännu mer speltid men glöm inte bort hans lillebror. Placera honom i en bättre omgivning så får vi ännu mer nytta av honom.

Dagens låttips: OZZY - Mr. Crowley


Tung förlust!

Tänk vad glad man var för några timmar sedan när vi ledde mot Växjö och Wallin hade gjort ett Sudden-mål. Tyvärr orkar vi inte stå emot och vi skapar för lite i sista perioden. Jag förstår inte varför vi alltid ska spela med fyra kedjor hela matcherna. Mera speltid för bröderna Nilsson ihop med någon rutinerad tycker jag samt våga bänka de för dagen lite sämre i sista när vi måste göra mål.

Det enda positiva med ett kval är att jag tror vi klarar det och samtidigt stärker kassan lite.

Dagens låt: MOTÖRHEAD - Bomber

Ingen rolig läsning om Troja

Precis läst delårsrapporten från Troja. Ingen munter läsning då det fattas 700 000. Jag fattar ändå inte hur det har kunnat bli så mycket även om publiken minskat. Glenn och Striz spelar inte för oss i år men det är klart vi har väl andra "helproffs" vad vet jag. Sedan kostar det ju att ha pendlare som inte ha presterat det man trott de skulle göra. Det är bara att hoppas de rödvita klarar ut detta till nästa säsong. Vi börjar med att slå Växjö imorgon, det skulle vara sååå skönt!

Idag har vi haft utedag i skolan. Jag hade hand om pulkabacken och skidåkning. En väldigt trevlig dag blev det.

Dagens låt: MOTÖRHEAD - 1916

Bröstsim!

Precis kommit hem från simträning med Hedda. Hon har snart lärt sig, det trodde man inte för några år sedan så rädd som hon var för vatten. Väldigt duktig ledare i år. Var sugen på att stanna och se DM-match med Lagan i innebandy men klockan var för mycket för Hedda. Idrottsgalan är nu på TV och jag säger bara en sak: Uggla måste vara Sveriges sämsta artist! I morgon ska vi ha utedag på skolan med slalom, fiske,pulka och skidor.

Dagens låt: MOTÖRHEAD - Motörhead


Målskytte!

Att man kan spela ut ett lag så fullständigt som troja gjorde idag i de 2 första perioderna mot sundsvall och ändå inte näta är en gåta. Tänk om vi hade en eller två riktiga snipers i laget. Jag fattar inte hur sundsvall kunde slå växjö. Tur att det blev 2 poäng i alla fall. Får hoppas att vi slipper kval och sedan en utrensning till nästa år, framför allt på ledarsidan!

Har mest softat idag, Herman har sovit över hos farmor och mått gott och nu ikväll ska jag njuta av en semla. Turen på chokladhjulet på hockeyn höll i sig, dagens vinst en paradis och en twistpåse på 2 spelomgångar!

Dagens låt: MOTÖRHEAD - Ace of Spades


Tung förlust

Sitter och funderar kring matchen mot Hovshaga 2 i eftermiddags. Tycker att vi kunde minst nått oavgjort, vår första period var fenomenal. Killarna och jag få repa mod, jag har märkt att jag tar förluster lite väl hårt! Kvällen blir framför TV:n och Kjell Bergkvist, mycket kul snubbe. Ann står i köket och fixar bakad potatis, det blir gott. Tråkigt besked att vi inte kan åka till cupen i Strövelstorp i år, det är Dans minne i fotboll samtidigt, typiskt. I morgon ska jag försöka åka lite skidor igen, hoppas vallningen lyckas!

Nu lyssnar vi på lite musik istället!

Dagens Låt: MOTÖRHEAD - Louie, Louie ( kan inte finnas någon bättre version av denna låt )


Tacokväll

En helt vanlig fredag med avslutande innebandyträning inför helgens match mot Hovshaga 2. Killarna börjar få ordning på sina skott nu men idag tränade vi på extra på passningar och markeringspel framför vårt eget mål samt att vi som anfallande lag måste röra oss mer. Hoppas det fungerar imorgon och att vi gör en bra insats. Har precis avnjutit tacos, otroligt gott! Det bästa med tacos i kväll är att det blir över till lunch i morgon.

Nu är det snart TV:n och På spåret, men frågorna är lite väl svåra i år.

David på jobbet sa tyvärr att Ryan Glenn hade skrivit på för Ilves.

Dagens musiktips: MOTÖRHEAD - Killed by death


Telefonstrul

 Efter att ha blivit klart med instuderingsfrågor om islam så skulle jag reda ut problemet med Hermans mobil. Jag har hållt på i tre månader med att föra över hans gamla nummer på Telia till 3 men det har varit helt otroligt svårt. Idag kom jag i kontakt med en trevlig tjej på 3 och äntligen fattade både jag och de på 3 vad som skulle göras. Jag fick ringa Telia och nu är det bara lite papper som ska fyllas i sedan ska det vara klart.

Troja 2 poäng igår, verkligen skönt och bra, hoppas fortfarande på Ryan Glenn. Han har ju inte blivit sämre i SSK.

På min blogg kommer jag varje vecka ha ett band som jag flaggar för och varje dag i den veckan tipsar jag om en bra låt med just det bandet. Jag börjar med en klassiker MOTÖRHEAD eftersom jag precis läst en bok som Lemmy skrivit. Lyssna 
på låtarna på Spotify eller leta upp en gammal platta i bokhyllan.

Dagens låttips: (We are) the road crew

Idag har Herman fortsatt sin karriär till att bli en rockstjärna med säsongsupptakt på musikskolan, instrument gitarr. Keep on rockin´

En gammal och en ung Gunde Svan i spåret!

Idag tog man mod till sig och letade fram skidorna igen efter helgens premiär. Valla inköptes på klassiska Peters sport i Lagan och jag fick lite instruktioner om vallning. Han lurade på mig två vallburkar och en sorts kloss att stryka ut vallan med. Man kände sig som ett proffs när man stod på parkeringen på golfbanan och smetade på. Herman och jag åkte en bra tur, riktigt kul var det.

Efteråt en klassiker: chokladmjölk hos farsan och morsan.

Just nu lyssnar jag på Örebro-Troja, mitt tips Örebrovinst på straffar.

Martin i båset bort in med Dahlin och Tobbe persson istället.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0